Leerjaar: Dansen in je Zieleruimte

“Bewegingloos de eeuwigheid waarin de droom van toen de hoop van straks weerkaatst”

Beste lezer(es)

De bovenstaande tekst kwam ik 30 jaar geleden tegen in een huis op de top van een duin op Schiermonnikoog. Ik heb hem lang bij me gedragen, ondertussen onderzoekend wat de betekenis was. Nu weet ik dat het gaat over het moment waarin de (klokke)tijd wegvalt. Het kostbare moment tussen 2 bewegingen, het moment van rust, net als het moment tussen 2 ademhalingen of het moment tussen eb en vloed. In dit moment, je zou het ook een wantij kunnen noemen, ontmoeten de 2 bewegingen elkaar en komen tot rust. Dit is het moment van de eeuwigheid zoals we die soms kunnen ervaren wanneer we volledig in het moment aanwezig zijn. Tegenstellingen bestaan niet meer en gaan op in de eeuwige, oneindige Zieleruimte, er is geen afgescheidenheid meer. In het dagelijkse bestaan is deze ruimte meestal niet zo makkelijk toegankelijk omdat we meehollen met alle bewegingen die onze aandacht vragen.  Dat is jammer, omdat deze Zieleruimte de werkelijke grond van ons bestaan is zoals zo mooi beschreven in het gedicht van Hazrat Inyat Khan dat op de pagina spiegelingen te vinden is

Het van tijd tot tijd stilstaan en jezelf afstemmen op  wat er voorbij de waan van de dag echt aan de orde is, helpt om de verbinding met deze Zieleruimte te maken en behouden. De kennis hierover is al sinds oude tijden bekend en overgeleverd, bijvoorbeeld via de traditie van de 13 heilige nachten zoals bezongen in het droomlied van Olaf Asteson.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal keren een leertraject in deze gevolgd bij Erica de Dreu- van Iperen en ik voel me nu in staat om deze oude kennis op mijn eigen manier door te geven aan degenen die  willen leren om zich af te stemmen op wat er wezenlijk voor hen aan de orde is en vanuit hun Zieleruimte het dagelijkse bestaan willen beleven. Dit doe ik door gebruik te maken van wat er in de dromen tijdens de heilige nachten tussen kerstavond ( 24 december) en driekoningen (6 januari 2021) getoond wordt. Deze dromen geven aanwijzingen om jouw koers voor het nieuwe jaar te vinden. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten onderzoek je de betekenis van de gebeurtenissen van deze maand in relatie tot je koers. Ik help je om de betekenis te ont-dekken en maak hierbij gebruik van beweging/ reflectie/ dans en meditatie.

Het leerjaar start met een voorbereidingsmoment in december en vervolgens met ontmoetingen aan het einde van iedere maand . De definitieve data  voor het leerjaar van 2021 zullen binnenkort geplaatst worden.

De  bijeenkomsten vinden plaats  van 09.30- 13.00 uur in studio Moesstraat , Moesstraat 47 9717JV Groningen. Er is plaats voor max. 5 deelnemers.

Het traject kost € 650,– pp. Omdat ik in de kleine ondernemersregeling val hef ik geen BTW.

Aanmelden kan door voor 1 december 2020 een mail te sturen naar ans@zeedans.nl. Wil je meer weten? Neem dan vooral contact met me op.

Hartelijke groet en wellicht tot ziens,

Ans