Wadretraite 2023

Beeld: Ans, Wadretraite 2022: zonsopkomst bij Schildknopen onder Schiermonnikoog

Daar waar tijd en ruimte samen komen…..

Vlak nadat mijn moeder in 1993 overleden was waren we in een huis op de top van een duin op Schiermonnikoog. Daar hing de volgende tekst:

“Bewegingloos de eeuwigheid, waarin de droom van toen de hoop voor straks weerkaatst”

Hij raakte me diep en sindsdien heb ik hem bij me gedragen en onderzocht. Nu weet ik dat het over het NU gaat. Het enige moment dat er echt toe doet en waarin verleden en toekomst samenvallen, tijd en ruimte verdwijnen en we de eeuwigheid kunnen ervaren. In mijn geval ervaar ik deze momenten het meest wanneer ik in de natuur ben, en in het bijzonder op het wad. De wijdse waddenruimte nodigt uit om te verstillen en te Zijn.  Het enige dat ik hoef te doen is me eraan overgeven en te laten dragen door de getijdenbewegingen van eb en vloed. Ruth, die afgelopen juni meevoer verwoordde dit gegeven prachtig als volgt:

De zee

Met open armen

word ik ontvangen

niet wetend wat

er komen gaat

Ik geef me over, aan

de dans van de zee

waar ik in vertrouwen

altijd aankom bij mezelf

Geinspireerd?

Ben je benieuwd naar de werkzaamheid hiervan en wil je dit gegeven in jou verkennen?

Stap dan op 16 juni 2023 tussen 12.00 en 12.30 uur aan boord van de prachtige klipperaak Anna Catharina in Zoutkamp. Na het nuttigen van de lunch varen we over het Lauwersmeer naar de zeesluis in Lauwersoog waarna we ons laten dragen door de beweging van het getij op het oostelijke deel van de Waddenzee.

We zullen op zondag 18 juni uiterlijk om 16.00 uur weer afmeren aan de kade in Zoutkamp en tussentijds, tij en weder dienende, geen havens aandoen.

Beeld: Ans, juni 2019: wachten op het tij onder Schiermonnikoog

Het begeleidingsteam bestaat uit:

Ans: ‘Ik draag zorg voor de energetische koers van de retraite en help je om verbinding te maken met waar het jou om gaat in het licht van het thema. Ik doe dat op een speelse wijze met o.a. een dagopening en -sluiting, dans en verstillingsmomenten. Waar het mij om gaat is dat jij aan boord je natuurlijke beweging kunt maken in relatie tot wat jij nodig hebt en dat je geïnspireerd huiswaarts gaat’.

Lize: ‘Sinds dat ik kind ben heb ik de passie voor het koken, lekker eten en het samenzijn dat hieruit voortvloeit met de paplepel ingegoten gekregen. Voor mij is samen eten een moment waarop je even kan stilstaan en bewust aandacht kan hebben voor elkaar. Het is het moment waarop de mooiste momenten en gesprekken ontstaan. Mijn doel is altijd, of dit met mijn lieve familie of voor vrienden is, gerechten te serveren waardoor het gesprek even stilvalt waarna het weer tevreden met een volle buik wordt opgepakt’. 

Schipper Gerard Hulst van de Anna Catharina zorgt ervoor dat we veilig over het wad varen, stilliggen en ook weer thuiskomen

Praktische informatie:

Je beschikt over een eigen hut waar je kooi opgemaakt is en de handdoeken klaarliggen. Er zijn 8 hutten. De prijs is € 510,– pp.  Hierbij is alles inbegrepen behalve de reiskosten. Graag bij aanmelding € 200,– overmaken op rekening NL98 INGB 0008007449 tnv Zeedans ovv wadretraite 2023.

Aanmelden kan via het contactformulier op de site of door een mail te sturen naar ans@zeedans.nl.

Na aanmelding ontvang je zo’n 2 weken voor de afvaart een bericht met daarin gedetailleerde informatie. Schroom niet om contact met me te zoeken wanneer je vragen hebt, of wanneer er iets niet duidelijk is.

Ik hoop je aan boord te mogen begroeten!

Hartelijke groet, mede namens Lize,

Ans