Soms zijn de golven van het bestaan te hoog, teveel, of duren ze te lang.

Het kan ervoor zorgen dat je je roer even gedwongen uit handen moet geven omdat je lijf het niet meer trekt. Je hebt zogezegd te lang op wacht gestaan en gaat richting een burnout, of je zit er mogelijk al in.  Klachten als slapeloosheid, concentratieverlies, emotionaliteit en een oververmoeid gevoel dat niet meer over gaat, kunnen  hiervan tekenen zijn. Je lichaam is ontregeld en het is tijd om voor anker te gaan.

Beeld Ans: wad bij Schiermonnikoog, juni 2019

Als coach werk ik met de door het expertisecentrum CSR ( Chronische Stress Reversal) ontwikkelde methode. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode. Met behulp van deze methode kan ik je helpen om je roer weer in handen te nemen en een nieuwe koers uit te zetten. Deze methode bestaat uit de volgende aspecten:

1: Een energie check up. Deze is bedoeld om door middel van een digitale vragenlijst te onderzoeken hoe het met jouw energieniveau en vitaliteit gesteld is en waar specifieke knelpunten zitten.  Op basis van deze energiemeting kijk ik wat er nodig om jou zo goed mogelijk te helpen.

2: In deze fase gaat het erom dat je lijf weer in balans komt. Ik werk hierbij, naast gesprekken, met een lichaamsgerichte aanpak die afgestemd is op jouw specifieke situatie zoals bijvoorbeeld dans, wandelen, yoga, of mindfulness, afhankelijk van wat het beste bij jou past.

3: Als je lijf weer tot rust  en in balans gekomen is het tijd om je roer weer in handen nemen en een nieuwe koers uit te zetten om te voorkomen dat je weer in deze situatie verzeilt raakt. Hierbij gaat het over zelfmanagement zoals bijvoorbeeld grenzen aangeven, ervoor zorgen dat je niet teveel hooi op je vork neemt en goed voor jezelf zorgen zodat er een gezondere balans komt tussen in-, en ontspanning. Ik werk in deze fase ook met opdrachten zodat je de inzichten uit de sessies toe leert passen in je dagelijkse praktijk.

4:  Wanneer je je ziek hebt moeten melden van je werk onderzoeken we  in deze fase hoe je anker op kunt gaan en je werkzaamheden weer op kunt gaan pakken op een nieuwe manier die beter bij jouw belastbaarheid past. Ik ondersteun je hierbij  stap voor stap door heldere afspraken en oefeningen die dit proces bevorderen zodat je weer kunt gaan genieten van je werk en je hopelijk de volgende uitspraak van Rumi kunt ervaren:

Op een dag, wanneer de wind perfect is, hoef je alleen je zeil te ontvouwen en de wereld is vol schoonheid.……..

Vandaag is zo’n dag !

Beeld Ans: Ijsselmeer, zomer 2019