In de huidige, bij tijd en wijle zeer chaotische maatschappij, is het soms erg lastig om je eigen koers te vinden en te behouden. Er kan veel, maar er komt ook veel op je af en als je niet oppast raak je overbelast. De druk door studie/ werk , gecombineerd met het ‘altijd beschikbaar zijn’ en een grote hoeveelheid van informatie die 24/7 op ons afkomt leidt tot keuzestress en prestatiedruk.  Hierdoor hebben steeds meer jongvolwassenen last van stressklachten en een burnout onder twintigers is helaas geen zeldzaam verschijnsel meer.

Veel jongeren zijn op zoek naar zingeving. Vragen als: wat is mijn plek in deze wereld, wat is mijn bijdrage en wie ben ik nou echt? Kom ik regelmatig tegen in mijn werk op de hogeschool.

Ik wil je  daarom graag helpen om jouw koers in het leven te vinden en handvatten geven waarmee je veilig temidden van de soms woelige levensbaren kunt navigeren en eventuele  klippen leert omzeilen. Door deze stuurmanskunst onder de knie te krijgen kun je leren genieten van (bijna) alles wat je tegenkomt zoals  Rumi zo mooi in zijn gedicht verwoord dat op de coachingspagina te vinden is.  Je bent volledig aanwezig en alles doet ertoe. Toen ik die foto maakte was ik aan boord van de Europa (zie ook hierboven en hieronder)  in het gezelschap van mijn jongste zoon die 1,5 jaar als bemanning op dat schip rond de wereld zeilde. Op dat moment wist ik me intens verbonden met en gedragen door de onmetelijke oceaan. Alles kwam samen. Ik voelde me totaal aanwezig en deel van het Geheel. Dit kan zweverig klinken, maar zo bedoel ik het niet. Het is een aanwezigheid in het hier en nu met 2 voeten stevig op de grond of zoals je ook zou kunnen zeggen: het dek. Ook al beweegt het dek van het schip op de deining van de oceaan, jij staat toch stevig.

Als dit je aanspreekt kan ik je hierin begeleiden door middel van een individueel traject ( zie coaching), maar ik bied ook samen met een aantal twintigers die dit aan den lijve ervaren (hebben) programma’s aan waarbij we, soms letterlijk, stilstaan bij de bovenstaande thema’s door middel van bijvoorbeeld beweging zoals yoga en dans, maar ook wandelen en reflectie.  Verder delen we ervaringen en zijn er lezingen  van inspirerende voorgangers.

Meer hierover kun je vinden bij activiteiten en wanneer je een keer een individueel gesprek met me wil schroom dan niet om contact te zoeken door een berichtje te sturen via het contactformulier.

PS: Ik hanteer voor studenten een aangepast tarief. Neem hiervoor ook contact op.

Ervaringen van deelnemers:

Tessa (30 jaar):

“Ans is mij gaan begeleiden tijdens mijn studie en inmiddels heb ik een bijzondere vertrouwensband met haar opgebouwd. Waar ik door de bomen het bos niet meer zag, zag Ans wel mijn sterke punten en is ze altijd in me blijven geloven en begeleid ze me waar nodig met altijd als doel ‘op eigen vleugels vliegen’. Met heel veel geduld en liefde staat ze voor me klaar en dat geeft mij de kracht om door te gaan en het vertrouwen weer terug te vinden.

Ans heeft mij de afgelopen jaren geholpen om dichter bij mijn essentie te komen en meer vanuit liefde te leven. Zowel naar mezelf als naar anderen toe. Dit doet ze door middel van gesprekken, opdrachten en mindfullness oefeningen. Er zijn een aantal oefeningen die ik nog steeds gebruik en die ik nu tijdens mijn lessen ook weer aan anderen leer. Ik ben haar ontzettend dankbaar dat ze al zoveel jaren met me meeloopt. Voor mij is ze echt een inspiratie! Dankjewel lieve Ans!”