Dance

Dance, as though no one is watching
Love, as though you’ve never been hurt before
Sing, as though no one can hear you
Work, as though you don’t need the money
Live, as though heaven is on earth

Rumi

ZeeDans, een gekke naam misschien, maar voor mij staat hij voor dat wat in het gedicht van Rumi zo mooi verwoord is. De ruimte en de vrijheid om te zijn wie je bent, inclusief al je deuken. Hij staat ook voor lef en levensmoed. In mijn lange carrière als dansdocent en  begeleider van -met name jongvolwassen- mensen valt het me steeds weer op hoe bang we soms zijn om echt van binnenuit te leven en te gaan staan voor wie we in wezen zijn.

Mijn eigen zoektocht in deze heeft me inmiddels bij een weten gebracht dat het bovenstaande gedicht een uitnodiging is om te gaan staan en te laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Het gedicht verwoordt ook de ruimte die ontstaat als je dat doet. De ruimte die wat mij betreft nergens zo tastbaar is als op zee. De zee met zijn eeuwige beweging, stormen, stiltes, vrede en gevaar vraagt waakzaamheid. Een ontwaakt Zijn. Ze geeft je de kans om te oefenen in alertheid en meebewegen.

Het leven is net als de zee: stormen/ stiltes, gaan en stilliggen, soms hoge golven en diepe dalen. Mijn vraag was altijd: hoe hou ik koers temidden van de golven? Hoe zorg ik dat ik veilig in de volgende haven kom en geniet van wat ik onderweg meemaak? Een dierbare zeilvriend schreef eens toen ik midden in een levensstorm zat en het liefst onderdeks was gaan zitten en mijn bootje aan de elementen over wilde laten: Don’t do that! never leave the helm! ( doe dat niet en laat je helmstok nooit los!). Deze uitspraak heb ik in mijn oren geknoopt en ben weer aan dek gegaan hoe spannend dat ook was.

Nu is het tijd om mijn verworven levenskennis en geborgd door verschillende opleidingen kenbaar te maken en te delen met wie dat wil. Na jarenlang op een hogeschool als docent en studieloopbaanbegeleider gewerkt te hebben is het tijd om helemaal vanuit mezelf mijn richting te kiezen en een baken te zijn voor wie er behoefte aan heeft om zijn roer beet te pakken en zijn koers te vinden. En zo werd zeeDans geboren. Het logo is een wulk. Een eenvoudige en elegante schelp waarin de beweging van de zee zichtbaar is en waarin je je terug kunt trekken als dat nodig is, maar het allermooiste is dat je de zee hoort als je haar tegen je oor houdt.

Wees welkom!

Ans Kremer
( Meer info over mij kun je vinden onder coaching)