Wad retraite 2024

“Thuiskomen bij jezelf


Moge alles in jou wat niet vergeven werd,

losgelaten worden.

Mogen je angsten plaatsmaken

voor de allerdiepste rust.

Moge alles in jou wat niet geleefd werd

tot bloei komen in een door liefde

begenadigde toekomst.

 John O’Donohue

Over de kunst van het stilvallen, een wad retraite van 21-23 juni 2024

Kun je je laten stilvallen? Je overgeven aan wat het moment je brengt, ongeacht wat het is? Kun je je laten dragen door jouw levensgetij en aanvaarden wat het je brengt? Voor mij is dat iedere dag opnieuw weer een oefening. Soms gaat dat vanzelf en soms moet ik me hier bewust aan herinneren. Wat ik wel weet is dat het me, als ik verbonden ben met het ritme van mijn levensgetij, minder moeite kost. Ik laat me dragen op de levensstroom en kies mijn koers zorgvuldig, me afstemmend op de gebeurtenissen die zich voordoen. Het geheim hierbij is luisteren in wat zich voordoet. Om dit te ervaren moet ik me stil laten vallen en luisteren naar waar het NU tijd voor is.

Dat luisteren gaat als vanzelf op het Wad. Gedragen door het getij van eb en vloed kan ik me overgeven aan haar beweging en kom weer thuis bij mezelf. Ik stem me af op de natuur en haar beweging en volg haar ritme, dat in essentie ook mijn ritme is. Als dat gebeurt ervaar ik de rust waar John O’Donohue hierboven over schrijft. Dit is een kostbaarheid die ik graag met anderen wil delen.

Geinspireerd?

Voel je uitgenodigd om aan boord te stappen voor de be-leving van deze levende getijden die wat mij betreft nergens anders zo voelbaar zijn als op het wad en te ont-dekken wat dit gegeven voor jou betekent. Je bent op 21 juni 2024 tussen 12.00 en 12.30 uur welkom op de prachtige klipperaak Anna Catharina in Zoutkamp. Na het nuttigen van de lunch varen we over het Lauwersmeer naar de zeesluis in Lauwersoog waarna we ons laten dragen door de beweging van het getij op het oostelijke deel van de Waddenzee. We zullen op zondag 23 juni uiterlijk om 16.00 uur weer afmeren aan de kade in Zoutkamp en tussentijds, tij en weder dienende, geen havens aandoen.

Begeleiding:

De begeleiding is in handen van:

Ans: ‘Ik draag zorg voor de energetische koers van de retraite en help je om verbinding te maken met waar het jou om gaat in het licht van het thema. Ik doe dat op een speelse wijze met o.a. een dagopening en -sluiting, dans en verstillingsmomenten. Waar het mij om gaat is dat jij aan boord je natuurlijke beweging kunt maken in relatie tot wat jij nodig hebt en dat je geïnspireerd huiswaarts gaat.

Lize: ‘Sinds dat ik kind ben heb ik de passie voor het koken, lekker eten en het samenzijn dat hieruit voortvloeit met de paplepel ingegoten gekregen. Voor mij is samen eten een moment waarop je even kan stilstaan en bewust aandacht kan hebben voor elkaar. Het is het moment waarop de mooiste momenten en gesprekken ontstaan. Mijn doel is altijd, of dit met mijn lieve familie of voor vrienden is, gerechten te serveren waardoor het gesprek even stilvalt waarna het weer tevreden met een volle buik wordt opgepakt’

Schipper Gerard Hulst van de Anna Catharina zorgt ervoor dat we veilig over het wad varen, stilliggen en ook weer thuiskomen.

Praktische informatie:

Je beschikt over een eigen hut waar je kooi opgemaakt is en de handdoeken klaarliggen. Er zijn 8 hutten. De prijs is € 510,– pp.  Hierbij is alles inbegrepen behalve de reiskosten. Graag bij aanmelding € 200,– overmaken op rekening NL98 INGB 0008007449 tnv Zeedans ovv wadretraite 2024. Aanmelden kan via het contactformulier op de site of door een mail te sturen naar ans@zeedans.nl.

Na aanmelding ontvang je zo’n 2 weken voor de afvaart een bericht met daarin gedetailleerde informatie. Schroom niet om contact met me te zoeken wanneer je vragen hebt, of wanneer er iets niet duidelijk is. Wij hopen je aan boord te mogen begroeten,

Hartelijke groet

Ans